onsdag 11 oktober 2017

Pizza med kronärtskocka, oliver och choritzo

Vi har ju som sagt varit i Skåne i helgen. Där besökte vi Mandelmanns trädgård och våra grannar bjöd på en makalöst god lunch. Mer om det nedan.

Till middag första kvällen bjöds det på hemmagjorda pizzor. Här kommer receptet på den första. Mums! Och så ett vintips!


Pizza med kronärtskocka, oliver och chorizo

1 pizzakit, ICAs
färska champinjoner
purjolök
kronärtskockshjärtan
svarta oliver
parmesan, grovriven
chorizo, pålägg, tunt skivad

1. Bred ut pizzabotten på en ugnsplåt med bakplåtspapper.

2. Bred över tomatsås.

3. Skiva champinjoner tunt och lägg tätt över pizzan. På med strimlad purjo, delade kronärtskockshjärtan och oliver.

4. Toppa med riven parmesan och in i ugnen 10-12 minuter i 250 grader. Håll koll så den inte bränns.

5. När pizzan är klar, täck med tunt skivad chorizo. Servera med grönsallad och dressing.

På Mandelmanns valde jag fjälloumi, en slags halloumi som de gjort på mjölken från fjällkor. Suupersmarrig med ett hembakt bröd och massor av olika grönsaker. Munnen fylldes med smaker. Så gott! Danne valde en burgare som han sa var en av de bästa burgarna han smakat. Så vi var mer än nöjda.





Raccolto Nr 32452
Nero d'Avola Cabernet Sauvignon Organic , 2016
Italien
97:- Flaska , 750 ml

Ekologiskt

Mycket fruktig smak med fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, björnbär, kryddor, kaffe och vanilj. Serveras vid 16-18°C till rätter av lamm- eller nötkött.



-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: