söndag 3 februari 2013

Rostad vitlöksyoghurt

En mumsig sås från Lantliv Mat & Vin.


Rostad vitlöksyoghurt

4 port

1 hel vitlök
rivet skal och saft från 1 citron
1 msk olivolja
0,5 msk flytande honung
2 dl grekisk yoghurt
flingsalt

Sätt ugnen på 175°. Bryt loss klyftorna med skalet på. Rosta vitlöken i en smord ugnssäker form, ca 30 min. Låt svalna och ta loss skalet. Lägg vitlöken i en bunke och mosa sönder den med mixerstav. Blanda i resterande ingredienser. Rör om ordentligt. Låt stå kallt.


-Mama Skogly ♥

3 kommentarer:

  1. Gott, gott! Perfekt till olika grillspett! nte minst til saffransspett som du bloggat i förra inlägget! :)
    Ha en toppen måndag!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Så gott! Rostad vitlök få en så god smak.

    SvaraRadera