måndag 29 mars 2010

Ansjovispizza

1brk ansjovisfiléer
1 rulle smördeg
2 röda paprikor
1 gul lök
1 dl svarta oliver
2 dl riven västerbottensost
1 brk creme fraiche "paprika/chili"



Bred ut en färdigkavlad smördeg och dela den på längden på en bakpappersklädd plåt.
Strimla och stek 2 gula lökar och 2 paprikor långsamt i smör. Låt dem svalna och fördela dem över smördegen.
Låt ansjovisen rinna av och lägg dem på snedden jämt fördelade på degarken.
Klicka lite creme fraiche smaksatt med paprika/chili mellan ansjovisen.
På med 2 krm nymald svartpeppar och 1 dl kärnfria, svarta oliver.Toppa med 2 dl riven ost.
Grädda i 200 grader mitt i ugnen i 20-30 min. eller tills smördegen är gräddad och osten smält.

P.S. Går att förbereda i god tid fram till gräddningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar