måndag 29 mars 2010

Banankaka med glasyr

100 g smör
3 dl socker
2 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 tsk kanel
2 mogna bananer
1/2 dl mjölk
70 g mörk choklad
Glasyr:
125 g färskost
1 1/2 dl florsocker
50 g smör eller margarin



Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna socker, mjöl, bakpulver, bikarbonat och kanel. Rör ner smöret. Tillsätt mjölk och ägg. Blanda ordentligt. Mosa bananerna och rör ner tillsammans med hackad choklad.

Häll smeten i smord och bröad form. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter, 175 C. Låt kallna.
Blanda färskost, florsocker och rumstempererat smör fluffigt. Bred på kakan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar