måndag 29 mars 2010

Citron- och marängpaj

Portioner: 4
8 digestivekex
250g mascarponeost
1 äggula
1/2 dl vispgrädde
1 tsk vanlijsocker
1 msk lemon curd
rivet skal av 1/2 citron
2-3 msk socker
1-2 msk pressad citronsaft
4 äggvitor
2 msk socker till marängen



1. Sätt ugnen på 200°C. Krossa och rosta digestivekexen 5–6 minuter i ugn eller i en het, torr stekpanna. De får en trevlig nötsmak och blir gott krispiga. Låt svalna. Fördela smulorna i ugnssäkra glas eller portionsformar.
2. Vispa samman mascarpone med äggula och vispgrädde. Tillsätt vaniljsocker, lemon curd, citronskal, socker och citronjuice. Hit kan allt förberedas. Glasen kan stå färdigblandade i kylen.
3. Värm ugnen till 275°C.
4. Marängsmeten bör vispas strax före servering. Vispa äggvitorna väl med socker till en tjock och blank marängsmet. Spritsa den över kaksmulor och citronkräm. Grädda hastigt, håll koll för det går snabbt!
Servera genast.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar