måndag 29 mars 2010

Ljummen sallad med västerbottensost

Ett recept ur Guldkorn, bild lånad från Guldkorn.

6-8 personer på buffé

100 g haricots verts
1 broccoli, i buketter
500 g pennepasta
10 rädisor
1 huvud isbergssallad

Dressing:
2 äggulor
150 g riven Västerbottensost®
1 msk vatten
2 dl majsolja
1 krm salt
vitpeppar



Koka haricots verts och broccoli knappt
mjuka i lättsaltat vatten. Koka pastan och spola den i kallt vatten. Halvera rädisorna. Bryt isbergssalladen i bitar.

Vispa äggulorna med ost och vatten, tillsätt oljan i en fin stråle, det ska bli en tjock fin kräm. Smaka av med salt och peppar.

Blanda pasta och grönsaker med dressingen. Servera gärna med lite extra hyvlad eller riven Västerbottensost samt stekta brödkrutonger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar