måndag 29 mars 2010

Grillade tomater med örtolja och babymozzarella

Ett recept från Monicas mat.

2 kg körsbärstomater, helst på kvist (ca)
2 dl hackade örter; röd basilika, persilja, mejram och gräslök
1 dl god olivolja
0.33 dl balsamvinäger
4 ask minimozzarella, a 125 g
1 burk minikalamataoliver
Flingsalt och grovmalen svartpeppar

Bild lånad från recept.nu.



1. Lägg tomaterna på en plåt.
2. Pensla dem med olivolja, strö över salt och svartpeppar.
3. Grilla tomaterna i ugnen på 250° i c:a 5-10 minuter.
4. Blanda örterna med oljan och smaka av med salt. Häll över tomaterna och låt stå i ett par timmar.
5. Lägg upp minimozzarellan i en skål tillsammans med oliverna. Smaka av med salt och svartpeppar.
6. Droppa ner balsamvinäger och sprid tomaterna runtom.
7. Servera med bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar