måndag 29 mars 2010

Leilas dumlemuffins med chokladfrosting

12 stycken små muffins.

100 g smör
2 dl mjölk
1 st citron, skalet
2 ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

1 påse Dumle



Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smält smöret och tillsätt mjölk och rivet citronskal.
3. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker pösigt. Rör ner den ljumna vätskan.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
5. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.
6. Fyll muffinsformarna till 2/3 med smet. Stick ner några delade Dumle i varje form.
7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.

När muffinsen svalnat, bred på frostingen.

Frosting

100 g Philadelphiaost
60 g mjukt smör
300 g (1pkt) florsocker med chokladsmak
0.5 st citron, saften

Gör så här
1. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt.
2. Vispa i Philadelphiaosten.
(Det räcker att göra hälften för vi fick massor över.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar