måndag 29 mars 2010

Lemon curd cheesecake

Botten

* 12 st Digestivekex
* 75 g smält smör

Fyllning

* 250 g philadelfiaost
* 1 dl socker
* 1 tsk vaniljsocker
* 1 tsk rivet skal från citron
* 2 dl vispgrädde
* ca 2 dl lemoncurd



1. Smöra formen lätt.

2. Mixa kexen tillsammans med det smälta smöret.

3. Tryck ut smeten i botten på en vanlig pajform eller en form med löstagbar kant. In i frysen en stund.

4. När botten fryst, bred över ett lager lemon curd. Jag värmde min 10 sekunder för att den skulle bli enklare att bre ut. In i frysen igen.

5. Vispa samman grädden och sockret – det ska vara lättvispat men inte rinnigt.Vispa i osten, 2 msk lemon curd, citronskal och vaniljsocker och kör slätt.

6. Slå ost-fyllningen i formen och kyl i frys tills kakan stelnat helt.

Ta fram kakan 10-15 minuter innan den ska serveras och låt den tina lite i kylskåp.
Dekorera med jordgubbar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar