torsdag 8 april 2010

Världens godaste smördegssnurror

ca 24 st

2 plattor smördeg
tomatpuré
västerbottensost
herrgårdsost
vitlök
1 kruka persilja
ägg till pensling



Tina smördegsplattorna. Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut smördegsplattorna till dubbla storleken. Bred tomatpuré över hela, förutom ca 2 cm på ena kanten. Riv ostarna grovt och blanda i hackad persilja och en stor riven vitlöksklyfta. Lägg ut detta på plattorna. Pensla den tomma remsan med uppvispat ägg för att rullen ska ta ihop.



Rulla ihop. Pensla ägg runt om och skär upp i centimeterstora skivor.



Grädda i ugnen ca 10-13 minuter. Om man vill kan man förbereda detta innan men vänta med gräddningen tills just innan servering. De är godast att äta nygräddade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar