onsdag 5 maj 2010

Fiskgratäng med tomat och purjo

torskfilé
1,5 dl grädde
1,5 dl creme fraiche
2 tomater
1 vitlöksklyfta
1 msk Knorr fiskkrydda
1/2 purjolök
västerbottensost



Tina torsken och skär i 2-centimetersbitar. Det är lättare att dela den om den inte är helt tinad. Salta och peppar filén som du lägger i botten på ugnsfast form. Ansa och skölj purjon, strimla. Strö över firren. Skiva tomaterna och lägg överst. Koka upp grädden och creme fraichen, i med riven vitlök och Knorrs fiskkrydda. Häll över fisken. In i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter. Hyvla västerbottensost över och in i ugnen igen ca 10 minuter. Kontrollera att fisken är genomstekt. Servera med gurka och kokt broccoli, och om du äter kolisar passar potatis till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar