tisdag 11 maj 2010

Frasig skinkrulle

ca 6-8 portioner

3 rullar smördeg
500 g rökt strimlad skinka
1 purjolök
1 burk creme bonjour grekisk vitlök
6 dl riven ost



Tina smördegen. Fräs purjon, skinkan och vitlöksosten. Häll av om det blir för mycket vätska. Låt svalna och blanda med riven ost.



Kavla ut smördegen så den blir lite tunnare.Bred på fyllningen och lämna en remsa längs ut.



Pensla uppvispat ägg på den, som klister. Rulla ihop och pensla ägg på ovansidan. Strö över vallmofrön. In i ugnen på 225 grader i 25-30 minuter eller tills den ser klar ut.



Servera med

Sweet chili-sås

3 dl creme fraiche
1/2 dl sweet chilisås
1 vitlöksklyfta



och

Sallad med avocado och fetaost

blandsallad
gurka
tomat
melon
avocado
ICAs fetaost med vitlök och oliver



Ikväll åker vi iväg med husvagnen så jag återkommer först på söndag med nya recept.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar