Caesardressing
isbergssallad eller romansallad
parmesanost
räkor
ev. krutonger
Caesardressing;
1 ägg
2 tsk vitvinsvinäger
1 tsk fransk senap
1 krm salt
1 krm mald svartpeppar
2 msk finskuren gräslök
ca 2 dl rapsolja
½ riven vitlöksklyfta
1 dl riven parmesanost
2 sardellfiléer
vatten
Koka ägget i 3 minuter, prick! Det är viktigt att det blir löskokt och att det inte spricker. Gröp ur ägget på dirren och ner i skål. I med vinäger, senap, salt, svartpeppar, gräslök, vitlök, parmesan och sardeller. Mixa med stavmixer. Droppa oljan långsamt medan stavmixern mixar. Späd sedan med lite vatten till önskad konsistens.
Skölj salladen och lägg på tallrik. På med räkor och hyvlad parmesan. Ringla över såsen. Servera eventuellt med krutonger.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar