fredag 16 juli 2010

Het glasnudelsallad med kräftstjärtar och sardelldressing

Ett recept från Mat-Tina som blev himlarnsch gott.

1 st zucchini
1 st röd paprika
5 st små skalade schalottenlökar
5 st sardellfiléer
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
1/2 citron, saften och skalet
1 gul chili
en burk kräftstjärtar
ruccolasallad


Skala löken och skiva den tunt, finhacka vitlöken. Mjuka upp löken och vitlöken i oljan. Lägg i sardellerna och låt de mjukna och lösas upp i oljan. Blanda i citronsaft och det rivna skalet, ställ åt sidan.
Skiva zucchinin och hacka chilin. Stek i olja.
Dela paprikan i klyftor. Rosta dem i ugnen tills skalet är alldeles svart. Lägg dem i kallt vatten en stund och dra sedan av skalet. Blanda grönsakerna med glasnudlarna och sardelldressingen. Rör ner kräftstjärtarna och ruccolan, lägg upp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar