torsdag 30 september 2010

Katarinas fläskfilégryta med soltorkade tomater

För er som inte ännu hunnit helghandla kommer ett smarrigt middagstips. Förra helgen var vi hembjudna till Joahn och Katarina. De bjöd på denna gryta, fetaostsalla och bröd. Mums var det. Pricken över i var att ringla över vuxenketchup, dvs crema de balsamico.


600g fläskfilé
en skvätt soja
2-3 dl grädde
1 ask philadelphiaost vitlök & örter
ett gäng soltorkade tomater

Skär köttet och bryn hastingt. Salta och peppra. Häll på lite vatten och koka köttet en stund tills vattnet kokat bort. I med grädde, soja och philadelphiaost. Smaka av med salt och peppar. I med tomterna just i slutet, annars kan det skära sig. De behöver bara bli ljumna. Servera med pommes eller ris och en god sallad. Och glöm inte vuxenketchupen överst!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar