fredag 10 september 2010

LCHF Italiensk auberginegratäng med fetaost

Den här var smaskelismaskens. Vi åt den till grillat kött och grillade räkor och alla tyckte den var fabulous. Den tog slut kan jag tillägga. Jag gjorde den med endast en aubergine men skulle nog ha kastat i en till.


2 auberginer
1 creme fraiche
1 fetaost
pastasås (jag tog färdig ICAs pastasås med oliver)
goudaost
pizzakryddor

Skär auberginerna i centimetertjocka skivor. Salta dem och låt ligga en stund. Det drar ur det beska. Torka av dem och stek dem i rapsolja. Blanda creme fraiche med grovt riven fetaost och riven goudaost. Lägg auberginskivor i botten av en ugnssäker form. På med lite pastasås, på med lite creme fraicheröra och pudra pizzakryddor över. Sen ett lager till med aubergine, pastasås och creme fraicheröra. Skjuts in i ugnen på 225 grader tills den ser klar ut, ca 15 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar