Så var man i bakartagen igen. Det är ännu ett kalas som ska gå av stapeln. Max fyller 7 år. Alla i vår familj fyller år inom loppet av 5 månader (dålig planering) så det blir ett sabla kalasande så här års. Max är sist ut så nu är det färdigkalasat på ett bra tag för vår del. Här kommer ett recept jag lånat från Louice´s spis, med vissa ändringar.
29 st
100 g smör
1 dl socker
1 msk vanlijsocker
3 msk kakao
en liten nypa salt
3 dl havregryn
0,5 dl kokos
0,5-1 msk arrak
50 g vit choklad
3 msk kaffe
Till garnering;
200g vit, ljus eller mörk blockchoklad
strössel eller socker och karamellfärg
Stoppa alla ingredienserna i en bunke och låt stå tills smöret blivit rumstempererat. Använd händerna och gör till en deg. Rulla till bollar, ganska små, och ställ i frysen en timme. Smält chokladen i ett vattenbad och rulla bollarna i chokladen. Sprinkla över strössel direkt, för chokladen stelnar fort som tusan.
Jag gjorde eget strössel genom att stoppa socker i en påse, droppa ner lite karamellfärg (ca 2 droppar till 0,75 dl socker), knyta ihop och skaka.
-Mama Skogly ♥
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar