måndag 4 oktober 2010

Lax- och briepaj med romröra

Det här receptet är från ett Allersreportage om Lilla-Mari, där denna paj finns på menyn. Jag bytte ut mjölken mot grädde och eftersom jag kör LCHF just nu så skippade jag pajskalet. Vill man prompt ha pajskal så gör man en deg och förgräddar skalet i 10 minuter. Sen gör man bara fyllningen och häller det i pajskalet. Kan tillägga att det var smaskelismaskens!


130 g brie
150 g kallrökt lax
1,5 dl riven ost
4 ägg
2 dl grädde

Romröra;
0,5 rödlök
2 dl creme fraiche
1 burk rom

Skär laxen i mindre bitar och lägg i ugnsfast form. Ta bort det vita skalet på brieosten. Skär osten i mindre bitar och strö över laxen. Blanda ägg, grädde och riven ost. Peppra och häll över laxen och osten. In i ugnen i ca 45 minuter. Blanda under tiden ihop ingredienserna till romröran. Servera ”pajen” med lite grönsallad och romröra.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar