torsdag 14 oktober 2010

Mariannetryffel

Här kommer julens första tryffel. Har ännu inte bestämt vilka mer det blir, vi får se. Nu gjorde jag bara hälften av detta recet. Jag gör hellre flera olika än många av samma, och då blir de ändå inte uppätna.


40 st tryfflar

30 st Mariannekarameller
250 gram mörk choklad
1 dl vispgrädde
200 gram vit choklad

Krossa godiset i en matberedare.
Värm grädden i en kastrull och ta av kastrullen från plattan.
Finhacka choklad och rör ner i grädden. Tillsätt godiskrosset och rör tills allt är smält.
Låt blandningen svalna i en dryg timme i kylen. Forma sedan små bollar av chokladen och lägg in i frysen en kvart.
Smält vit choklad i vattenbad. Ta ut tryfflarna ur frysen och doppa dem i chokladen med hjälp av en gaffel. Låt torka och förvara sedan i kylskåp.












-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar