Här är det fortsatt sjukstuga, så då måste man ju gaska upp familjen med lite nybakade bullar. Fick det här receptet av Nicola, och det är något de bakar ute på Tuvan. Barnen tyckte att de var fantastiskt goda och vill att jag ska baka fler så fort den här omgången tar slut. Affe sa att han ska smyga upp inatt och käka en i smyg. Succé är alltså ordet. Glöm inte att servera bullarna med iskall mjölk. Sen känner jag att det börjar vara dags att filura på lite julrecept snart.
ca 35 st
150 g smör
5 dl mjölk
1 pkt jäst (söt el vanl)
1 ägg (+ 1 ägg till pensling)
1 dl socker
½ tsk salt
11-12 dl vetemjöl
Fyllning
150 g smör (rumsvarmt)
2 msk vaniljsocker
3 dl florsocker
100 g philadelphiaost (rumsvarm)
Smält smöret och rör i mjölken tills det är ca 37 grader. Rör ner jästen tills den försvinner. Rör sen ihop alla ingredienser i en bunke. OBSERVERA att degen blir väldigt kladdig. I med bakplåtspapper i en långpanneform (ca 30X40)och bred ut degen där i.
Fyllningen:
Smält smöret och rör ner philiadelphiaosten tills den löses upp, rör sedan ner florsockret och vaniljsockret. Klicka ut fyllningen över degen och låt jäsa i 30 minuter under bakduk. pensla sedan med ett ägg och strö över pärlsocker. Grädda sedan i mitten av ugnen i 15-20 på 200 grader.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar