Vi var ju ute och plockade X antal kilo trattkantareller för några veckor sedan. Av dessa är några torkade och andra förvällda och frysta. Kan tillägga att det var betydligt smidigare att förvälla svampen än att torka den.
150 g förvällda trattisar (med spad och allt)
0,5 lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk tomatpuré
1 skvätt vitt vin
1 dl grädde
0,5 burk creme fraiche "Karl-Johan, timjan och citron"
1 grönsaksbuljongtärning
1 skvätt soja
en knivudd sambal
Hacka löken och riv vitlöken. Stek mjuka i smör. I med tomatpuré. Häll på en skvätt vin och låt koka lite. I med svampen, grädden, creme fraichen, buljong, soja och sambal. Låt koka en stund. Mixa med stavmixer och servera.
-Mama Skogly ♥
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar