
4 portioner
4 fasta päron
3 dl socker
1 bit ingefära
2 citroner
vatten så att det täcker päronen
Servering;
grädde
punchflaskor
riven choklad
chokladsås
Häll en skvätt vatten i en kastrull, skär 1,5 citroner i skivor och pressa saften ur halvan som är över. I med ingefära, skuren i skivor. Häll i sockret. Skala päronen men lämna pinnen. Lägg direkt i lagen så de inte blir bruna. Häll på vatten så det täcker päronen. Koka upp och låt det koka tills päronen känns mjuka. Jag kokade dem i ca 20 minuter. Låt svalna lite och häll i glasburk. Låt marinera några timmar i kylen. Vispa grädde och krossa i punchflaskor efter smak. Lägg päronet på en tallrik, på med grädden. Riv choklad över och ringla lite chokladsås över.


-Mama Skogly ♥
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar