måndag 27 december 2010

Citron- och lakritsglass

Min systerdotter Hanna och jag gjorde en underbar glass i förrgår. Påminner om om de citronfyllda lakritsgodisarna man köpte på Finlandsfärjan för länge sen. Receptet kommer från en gammal Elle. Sura citronkarameller ska tydligen också vara gott att krossa i den här. Yummy yummy for my tummy!


30 Turkisk peppar godisar
4 dl mjölk
0,5 dl socker
1 ägg
1 msk mjöl
2 dl grädde
1 dl lemon curd

Krossa 2o godisar i kastrull och i med mjölken. Värm på svag värme tills godiset är helt upplöst. Vispa socker och ägg poröst. I med mjöl.Häll ner äggsmeten under kraftig vispning i mjölken. Sjud på svag värme tills det tjocknar något. Det får inte koka. Låt svalna. Blanda i grädden. Vispa i lemon curden. För att göra glass i frysen;Häll krämen i en form och ställ i frysen. Rör om ungefär var 20:e minut under ca 3 timmar. Krossa de resterande godisarna och blanda i glassen. För att göra glass i glassmaskin; Låt den färdiga krämen kallna övertäckt i kylen. Följ instruktionerna för glassmaskinen. Krossa de resterande godisarna och blanda ner i glassen.

-Mama Skogly ♥

3 kommentarer:

 1. Just den där glassen har jag också gjort, så gott :-)

  SvaraRadera
 2. Så gott!! Måste skaffa mig en glassmaskin!!

  SvaraRadera
 3. Inser att vi måste bli bättre på att använda vår glassmaskin, det finns ju så många goda recept att prova. Nackdelen är bara att när man blir sugen på glass så är det inte alltid man har ingredienserna hemma...
  God fortsättning.

  SvaraRadera