onsdag 12 januari 2011

Fläskfilé med smaskig sås, champinjoner och färsk pasta

Gjorde den här pastasåsen för ett tag sen men upptäckte att jag glömt blogga om den. Den var supergod kan jag säga. Tyvärr måste jag erkänna att jag glömt bort måtten i receptet. Men ni fixar det säkert ändå! Sen vill jag tillägga att jag använder i de flesta fall fläskytterfilé istället för fläskfilé eftersom det är mycket godare (och oftast billigare).


fläskytterfilé
soja
vitlök
piffi allkrydda

5 dl grädde
1 färskost, grekisk vitlök
ett gäng champinjoner
soja
köttbuljongtärning

färsk pasta
parmesan

Skär chaminjonerna i lagom stora bitar. Smält smör och bryn dem. Lägg åt sidan. Putsa filén och skär i mindre bitar. Marinera i soja, vitlök och piffi. Låt stå i kylen några timmar. Fräs köttet hastigt så det får färg. Slå på grädden, blanda ner osten och svampen. I med övriga ingredienser. Låt puttra i ca 20 minuter. Servera med en god sallad, färsk pasta och parmesan.






-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. cheezus, vad gott! det här ska jag lätt göra en veg-variant på.

    SvaraRadera