söndag 16 januari 2011

Moules marinières

Av musslorna som var kvar efter fredagens middag gjorde jag en lördagslyxlunch. Så fantastiskt gott.



ett gäng blåmusslor
100 g stekfläsk
1 gul lök
0,5 röd chili
2 dl vitt vin
3 dl grädde
1 vitlöksklyfta
persilja

Ev. vitt bröd till servering

Kolla musslorna. De som är trasiga slängs. De som är öppna och inte stänger sig när du knackar på dem slängs också. Stek fläsket. Hacka löken, chilin och riv vitlöken och i med det i pannan. Häll på vinet och låt koka. Häll på grädden och koka upp. I med musslorna och lägg på locket. Koka tills musslorna öppnat sig, ca 3-4 minuter. På med persiljan. Servera.




-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Musslor gör man alldeles för sällan. Älskar musslor!!

    SvaraRadera
  2. Åh! Jag älskar musslor! Vi köper hem ett nät emellanåt och mumsar i oss.

    SvaraRadera