lördag 22 januari 2011

Thaigryta med röd curry

Fredagsmiddagen resulterade i två thaigrytor. Hotti hotti, så den här är inte så barnvänlig. Alfred, 4 år och Love, 1,5 åt dock med god aptit. Här kommer den första;



fläskkött
1 burk ananasringar
0,5 röd paprika
6-7 limeblad
1 burk bambuskott
1 vitlöksklyfta
1 tsk röd curry
japansk soja
1 burk kokosmjölk
1 gul lök
salt
ev. färsk koriander

Skär köttet i lagom stora bitar. Hacka grönsakerna. Bryn köttet tillsammans med currypastan i smör. I med grönsakerna. Stek en stund och häll sedan över kokosmjölken. I med limebladen. Låt puttra i 30 minuter. Smaka av med soja och salt. Strö eventuellt koriander över. Servera med ris.






-Mama Skogly ♥

1 kommentar:

  1. Thaimat är så gott, den här grytan är absolut värd att testas

    SvaraRadera