söndag 2 januari 2011

Tonfisktartar

Förrätten som Kikki fixade på nyårsafton, salt och god. Såsen måste passa utmärkt att doppa sushi i också.


8 port

2 avokado
2 citroner
2 tonfiskfileér
färsk ingefära

japansk soja
mirinsås
risvinäger
sesamolja

sesamfrö
peppermix
rostad lök


Använd fryst tonfisk. Tina lätt, skär i småkuber. Riv över färsk ingefära, malen ingefära och någon matsked risvinäger. Låt fisken ligga i marinaden några minuter. Lägg ut allt på ett stort ark aluminiumfolie. Använd något runt och gör tartarens form. Lägg på ett till ark folie, in i frysen i ca 45 min. Ta ut tartaren, så de är upptinade!

Såsen

japansk soja 3 delar
mirinsås 2 delar
risvinäger 1 del
senapsolja 1 del
rostad lök 1-2 delar
1-2 msk pepparblandning (helst asiatisk eller japansk)

Hit kan allting förberedas.

Skär två avokados i småkuber. Marinera dessa i rikligt med citron, ca två. Ta fram assietter, tryck ut avokadon i en cm.hög rund "botten". Lägg på en tonfisktartar på avokadobotten. "Droppa" runt sås snyggt runt tartaren om du vill göra som på restaurang, eller lägg upp rikligt med den goda såsen så gästerna blir glada!

Strö över sesamfrö på tartaren-ät och njut!




-Kikki och Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Helt i min smak! Låter underbart gott!

    SvaraRadera
  2. Vilken kanonblogg du har:) Alltid kul att hitta nya pärlor!

    SvaraRadera