måndag 10 januari 2011

Ugnsrostade rotfrukter med parmesan- och fetacreme

Välkomna till kolhydraternas julafton! Det här är så fantastiskt gott att jag skulle nog kunna leva på det. Sen är det ju så otroligt enkelt. Jag gillar när rotfrukterna är lite overkill. De ska nästan sitta fast i plåten. Då är de som godast! Vill man kan man käka en kött- eller fiskbit till.


ett gäng potatisar
ett gäng morötter
ett gäng palsternackor
olivolja
flingsalt

Såsen;
creme fraiche
ICA´s tärnad ost i olja med grillad paprika
riven parmesanost

Vissa gillar att skala potatisen här, inte jag. Skala däremot morötterna och palsternackan. Skär allt i klyftor. Lägg på plåt, ringla ordentligt med olivolja över. Salta. In i ugnen på 225 grader ca 30 minuter, beroende på hur du vill ha dina rotfrukter.

Häll av och mosa ICAosten, riv parmesanen och blanda ihop med creme fraichen. Låt stå kallt medan det andra är i ugnen. Njuuut!




-Mama Skogly ♥

3 kommentarer:

  1. Älskar också rotfrukter som är rejält bakade!:) Såsen låter ju inte så dum!

    SvaraRadera
  2. Såsen kommer vi absolut att prova, låter mumsig!

    SvaraRadera
  3. alltså, det där LCHF-tjatet skulle jag aldrig kunna leva efter... tycker också om när rotfrukterna är sådär extra knapriga, mums!

    SvaraRadera