tisdag 8 februari 2011

Dammsugarbollar

Kaka nummer 3 som jobbet fick smaka på. Alla av denna sorten tog slut. True story.


28 st

Fyllning;
50 g mandelmassa
1 liten färdigköpt sockerkaka, ca 220 g
2 msk arrakessens
50 g mjukt smör
50 g smält mörk choklad

Overall;
ca 400 g marsipan
grön karamellfärg
150 g choklad
strössel

Fram med matberedaren. I med mandelmassan och sockerkakan. Kör några varv. I med arraken. I med smöret och kör igen. Smält chokladen till fyllningen och låt svalna något. I med det i smeten och kör ytterligare några varv. Låt stelna i kylen en stund. Rulla smeten till bollar, inte allt för stora, eftersom det ska till ett lager marsipan och ett lager choklad. In med bollarna i frysen en stund. Färga marsipanen med lite karamellfärg. Ta en bit marsipan och tryck ut i handflatan. Lägg i en boll och forma marsipanen runt den. In i frysen en stund till när du är klar med alla. Smält choklad över vattenbad. Doppa bollarna och på med strössel på dirren, för chokladen stelnar supersnabbt.








-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Genialisk idé, både dessa och kladdkakebollarna. Mums!

    SvaraRadera