onsdag 16 februari 2011

Håll i hatten avocadoräkröra - Inget för veklingar

Det här inget för fegskitar. Här exploderar smakerna i munnen. Jag hade ingen vanlig tabasco hemma, utan endast chipotlevarianten (finns att köpa där de säljer vanlig tabasco). Den ger en rökig smak. Kanske hade det blivit ännu godare med vanlig, ja vem vet?

Ni läsare som bor i Skellefteå, ni har väl inte missat att ICA Maxi har en ny hylla med amerikanscka godsaker som t ex snax, mac ´n´cheese, läsk mm? Den står vid snaxavdelningen.


2 port

1 stor avocado
ett gäng räkor
1 msk ketchup
citronsaft
pepparrot
tabasco eller tabasco chipotle
japansk soja
1 liten rödlök

Tina räkorna och skala dem. Hacka eller klipp i mindre bitar. Spara 6 stycken till dekoration. Skär avocadoköttet i mindre bitar. Jag brukar försiktigt skära raka snitt i avocadon på längden och tvären och sedan gröpa ur med en sked, så få rman fina bitar. På med citronsaft. I med ketchup och några stänk tabasco. Riv lite pepparrot och tjoff, i med det. Hacka rödlöken fint och släng i även det. Häll över lite JAPANSK soja. Servera i de tomma avocadoskalen och dekorera med räkor och en skiva citron, and brace yourselves!
-Mama Skogly ♥

3 kommentarer:

  1. whaaat, jag har aldrig sett att det finns en sån version av tabasco! det måste jag köpa till callen, han älskar tabasco och har det på typ allt.

    SvaraRadera
  2. Vad gott!! Avocado och skaldjur! Mums!! Den tabascon har jag missat. Får jag nog hålla utkik efter!

    SvaraRadera
  3. Håkan, som är stor tabascoälskare, gillar chipotlesorten riktigt mycket, kul med lite variation.

    SvaraRadera