måndag 7 februari 2011

Kokt lammkött med blomkåls-och parmesanpuré

Så enkelt och så fantastiskt gott. Jag tycker mest synd om mina kollegor som ska bevittna mig slickandes tallriken imorgon, för det blev lite kvar till lunchlådan. Och det krävdes behärskning, mina vänner. Hade lätt kunnat äta upp allt ihop!


lammkött
salt
timjan

Moset;
blomkål
vatten
grönsaksbuljongtärning
grädde
smör
parmesanost

Koka köttet i saltat vatten 30-45 minuter. Koka upp vatten, skär blomkålen i mindre bitar. I med blomkålen och buljongtärningen. Låt koka tills blomkålen är mjuk. Häll av nästan allt vatten. Slå på en skvätt grädde och i med en klick smör. Salta och peppra. Använda gärna flingsalt. Kör moset med stavmixer. I med riven parmesan. Lägg upp köttet och moset på tallrik. Krydda med torkad timjan. Smaskelismaskens!

-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar