lördag 26 februari 2011

Kyckling- och champinjongratäng

Igår bjöd jag svärmor på den här gratängen. Oj, så god den var, och enkel att göra. Åt alldeles för mycket. Den serverades med sallad och färsk pasta till den som ville ha. Ris passar säkert också. Idag blir det provsmakning av fisktacos.


4 port

1 grillad kyckling
1 burk champinjoner
2 dl riven ost

Såsen;
2 dl creme fraiche
2 dl grädde
4 msk chilisås
2 tsk fransk senap
1-2 vitlöksklyftor
2 tsk dragon
1 tsk örtkryddor provencale (finns vid djupfryst persilja mm)
salt och peppar

Bena ur kycklingen och klipp i mindre bitar. Lägg i gratängform. På med svampen. Blanda ihop ingredienserna till såsen. Jag körde med stavmixer. Slå såsen över. På med riven ost och in i ugnen på 250 grader i ca 20 minuter. Servera med sallad, pasta eller ris.






-Mama Skogly ♥

1 kommentar:

  1. Perfekt med gratänger, vi gör det alldeles för sällan, kanske för att vi inte har så många bra recept... Får nog ta och bokmärka detta!

    SvaraRadera