fredag 11 mars 2011

Parmesankorg med räkor & pesto

Hoppas ni gillar nya bloggen. Ska fixa till bilden överst, men Nicola som brukar hjälpa mig med den är just nu i Kambodja och jobbar som volontär. Så det får vänta. Den här är ur senaste Lantliv Mat & Vin. Jäsiken så gott. Nu gjorde vi om receptet lite, men det hör ju till. Hade jag varit med i Halv 8 hade jag gett mig själv 10 poäng. Hajar ni? Här kommer alltså gårdagens förrätt. Eftersom vi, Anette och jag, endast gjorde två ostkorgar har vi sås kvar. Av den ska vi göra en lyxig lördagslunch. Solen lyser idag. Bara möjligheter!


4 st

3 dl grovriven parmesan
200 g skalade räkor (500 g oskalade)
ruccola
4 msk pinjenötter
citron till garnering

Pestosås;
1 dl creme fraiche
5 msk pesto
0,75 röd chili

Sätt ugnen på 225 grader. På med bakplåtspapper på plåt och lägg på osten i fyra högar. Skjuts in och vakta tills den smält och ser smaskig ut. Ta ut och låt svalna lite. Lägg försiktigt över ett glas och forma till korgar. Låt kallna. Blanda till pestosåsen. Pilla räkorna. Lägg ruccola i botten och på med en klick pestosås. I med räkorna. Toppa med nötter, citron och lite ruccola. Voila! Där satt den!











Tips: Såsen var superdupergod och passar till t ex fisk, bakad potatis med en klick rom på eller som dressing i en sallad.

-Mama Skogly ♥

3 kommentarer:

  1. bloggen ser mycket tjusig ut! hoppas ni har en finfin helg.

    SvaraRadera
  2. Ser fint ut!! både bloggen och maten!!:) Ska oxå ta tag och vårfixa min lite, någon dag...

    SvaraRadera
  3. Det ser hur gott ut som helst!

    SvaraRadera