fredag 25 mars 2011

Pizza med gorgonzola, färska fikon och parmaskinka

Lokaltidningen var här igår och det här bjöd jag på till förrätt. Sen blev det fyllda frallor och dammsugarbollar. Dammsugarbollar is da shit, bara så att ni vet!


1 färdig pizzadeg på rulle
1 Galbani gorgonzola cremoso
ca 70 g parmaskinka
2 rödlökar
1 msk balsamvinäger
1 msk farinsocker
4 färska fikon

Skär löken tunt i skivor och stek i smör. Karamellisera löken genom att hälla på balsamvinäger och strö över farinsocker. Stek i 15 minuter. Rulla ut degen och låt ligga ca 10 minuter. Bred försiktigt osten över degen. Fördela löken över och läg sedan ut bitar av parmaskinka. Dela varje fikon i åtta delar. Födela även dessa över. Skjuts in i ugnen på 200 grader i 15 minuter.










-Mama Skogly ♥

4 kommentarer:

  1. tummen upp för det här! färska fikon är ju såååå gott!

    SvaraRadera
  2. Spännande besök minsann!
    Pizzan låter som en riktig vinnare.
    Ha en fortsatt bra helg,
    Anki

    SvaraRadera
  3. Så roligt att tidningen på besök! Och maten ser supersmaskig ut!

    SvaraRadera