fredag 18 mars 2011

Ploppkakor

Jag är klassföreståndare i 6a och dessa elever är så fantastiskt duktiga på att redovisa. Så jag har lovat dem att när alla redovisat ska jag bjuda på fika. "ICA-fika eller hembakat?" var det någon som sa. Hembakat! Här är den första de ska få smaka på. Ett klassiskt dumlekakor-recept där jag helt sonika bytt ut dumlen mot plopp.


24 st

200g smör
1 dl socker
3 dl mjöl 1 tsk bakpulver
1 påse plopp
en förpackning noblesse

Kör smör, socker, mjöl och bakpulver i matberedare. Rulla 24 bollar och stoppa i formar. Tryck ett hål i mitten och stick ner en halv plopp. In i ugnen på 175 grader 10-15 minuter. Ta ut dem och lägg på en noblesse som får smälta.








-Mama Skogly ♥

4 kommentarer:

  1. Tror plopp är minst lika gott som dumle!:)

    SvaraRadera
  2. jäsikens vad gott!! plopp är ju helt fantastiskt. lyllos 6A!

    SvaraRadera