tisdag 15 mars 2011

Vintrig ugnsbakad gazpacho med apelsinbakad pilgrimsmussla

Har fått en förfrågan av vår lokala tidning Norra Västerbotten om jag vill vara med. Nu har jag inte fått mer information, bara en förfrågan, så vi får se hur det blir och vad de är intresserad av. Men det låter lite spännande i alla fall.

Här kommer i alla fall lördagens förrätt, ur "Fredagsmenyer".


4 port

1,5 röd paprika
0,25 fänkål
3 tomater
0,5 gul lök
1 solo vitlök
1,5 röd chii
2 msk olivolja
2 msk pressad citronjuice
3 dl grönsaksbuljong
salt

0,5 apelsin
4 pilgrimsmusslor (vi tog två/pers)
olivolja
salt

På med ugnen till 225. Skär gränsakerna i 2 cm-bitar. Dela och kärna ur chilin. Lägg alla grönsaker i ugnsfast form och blanda med olivoljan. Baka i ugnen i 10-15 minuter. I med dem i matberedare och mixa med citron och buljong. Salta.

Marinera de tinade pilgrimsmusslorna i olja och rivet apelsinskal. Stek en minut på varje sida. Salta. Lägg en mussla i varje portion. Servera.






-Mama Skogly ♥

3 kommentarer:

  1. cheezus, vad gott det låter! och vad kul med tidningen, grattis! du får rapportera när det blir mer aktuellt.

    SvaraRadera
  2. Spännande och gott! Smart med ugnsrostade grönsaker som bas.
    Tycker fröken Dill

    SvaraRadera
  3. Låter väldigt spännande tycker jag, grattis!

    SvaraRadera