torsdag 31 mars 2011

Vit chokladmoussetårta med passionsfrukt

Det var ju jag som hade arbetslagsfikat igår, och efter att vi mumsat på smörgåstårta så smaskade vi på den här. Den var superenkel att göra och supergod. Både söt och syrlig. Den här måste ni också prova. Receptet kommer från Arla. (Sorry för dåliga bilder. Var på jobbet så det blev inget foto på uppläggningen.)


8 bitar
300 g mandelmassa
2 ägg
2 msk kakao

Fyllning:
3 dl vispgrädde
200 g vit choklad
2 äggulor
2 msk citruslikör, t ex cointreau eller limoncello (jag hade hemmagjord limoncello, men har man inte det kan man pressa ner lite citronsaft och blanda i lite rivet citronskal istället.)

Garnering
2-3 passionsfrukter
Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan och rör ner ägg och kakao. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20 min. Låt kakan kallna och skär loss den från formen. Diska och torka formen och lägg ner kakan igen. Vispa grädden. Smält chokladen på svag värme i vattenbad så att den precis bara smälter. Vispa upp äggulorna i en stor bunke. Tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Rör ner likören och sist grädden. Bred ut moussen över kakan i formen. Täck med plastfilm och frys i minst 3 tim. Dela passionsfrukten och skrapa ur fruktköttet. Häll det över moussen. Låt tårtan stå framme ca 30 min före serveringen.






-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: