tisdag 19 april 2011

Saffranspasta med kräftroompah

Jaha. Skellefteå är det nya Östersund. Vi har mest troligt fått hit en vattenparasit som ger magsjuka, vilket kan föklara varför min mage rasade i fredags. Nu har vi bunkrat upp med mineralvatten som vi dricker i stället.

Den här lilla godingen gjorde jag i alla fall till middag igår. Mycket gott var det, lite lättlagat men ändå festligt. Har kvar en portion som jag ska äta till lunch. Inte så pjåkigt.


2-3 portioner

1 burk kräftstjärtar
0,5 gul lök
1 msk skaldjursfond
1 dl vitt vin
1,5 dl grädde
0,5 påse saffran
0,25 fiskbuljongtärning
persilja

färsk pasta

Hacka löken och fräs mjuk i smör. Häll på vinet och grädden. I med fond, buljongtärning och persilja. Slå bort spadet och häll i kräftrumporna, dra stekpannan från plattan. Servera med färsk pasta. Jag hade fettucine. Mums!






-Mama Skogly ♥

3 kommentarer:

  1. Jamen jag såg det, fy vad tråkigt! Nu kanske det uppmärksammades snabbare hos er än här i stan. Det blev ju så himla långdraget.

    Hoppas ni inte blir sjuka.

    SvaraRadera
  2. Ja, fy vi läste om ert vatten och sjukdomar idag, hugalgen. Vatten är verkligen något man tar förgivet, det visar hur sårbara vi människor är.
    Hoppas ni får vara friska
    och att ni får en härlig påsk!

    SvaraRadera