56kilo.se tipsade om Anna Halléns recept på denna supderdupergoda gryta, och det var ju tur för mig för det blev måndagens middag samt en lunchlåda till tisdag. Jag gjorde blomkålsris till, ni andra kan koka vanligt ris. Sen trixade jag ju lite med receptet men det hör ju till, know what I mean, nudge, nudge.
4-6 portioner
600 g kycklingfiléer
2 röda paprikor
2 gula lökar
3 msk curry
1 msk paprikapulver
5 dl grädde
2 dl creme fraiche
2 msk koncentrerad apelsinjuice
2 msk soja
2 vitlöksklyftor
1 hönsbuljongtärning
Strimla köttet. Skär paprikorna, lökarna, riv vitlöken. Smält smör och i med curryn och paprikapulvret. I med köttet och fräs det. I med paprikor och lökar, samt vitlök. Fräs en stund. Häll på övriga ingredienser. Låt den puttra till kycklingen är genomstekt. Servera med blomkålsris eller vanligt ris.
Blomkålsris, 1 port; koka upp saltat vatten. Riv 1/4 litet blomkålshuvud på den grova sidan på ett rivjärn. Häll i det kokande vattnet och låt koka i ca 20 sekunder. Häll av i durkslag. Salt på och en klick smör. Servera på dirren.
-Mama Skogly ♥
Sparar genast receptet :-)
SvaraRadera