tisdag 28 juni 2011

Cheesecake med vit choklad och jordgubbar

Svärmor hade bakat och bjöd på den här till efterrätt i lördags. Mmmm. Mäktig och fabulous!


ca 8 port

400 g digestive
200 g smör
600 g philadelphiaost
2,5 dl kesella 10%
1 dl socker
1 dl majsstärkelse
4 tsk vaniljsocker
3 ägg
1 dl grädde
200 g vit choklad

Garnering:
färska jordgubbar
citronmeliss
florsocker

Sätt ugnen på 175 grader. Krossa kexen i en påse genom att kavla. Smält smöret och blanda ner kexsmulorna. I med kexblandningen i pajform med avtagbar botten, diameter 26 cm. Tryck ut blandningen till ett pajskal. Gör kanterna tjocka. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter, låt svalna lite. Vispa philadelphiaosten med kesellan så det blir krämigt. I med socker, majsstärkelse, vaniljsocker, ägg och grädde. Smält chokladen över ett vattenbad och blanda ner i smeten. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 50 minuter. Servera ljummen


-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar