måndag 13 juni 2011

Frozen caipirinha cheesecake

Dagens recept kommer från gästkocken Kikki. Fantastiskt god efterrätt som var både syrlig och fräsch. Den gick hem hos både liten och stor.


10 port

Botten:
10 digestivekex
75 g smör

Fyllning:
5 msk Caipirinha drinkmix på flaska
200 g philadelphiaost, naturell
3 dl vispgrädde
3 dl florsocker
1 msk vaniljsocker

Garnering:
färska jordgubbar och kiwi

Krossa digestivekexen i en matberedare eller mortel. Smält smöret och blanda det med kexsmulorna. Tryck ut massan i en form med löstagbar kant (24 cm diameter).
Vispa grädde. Blanda grädde, drinkmix, philadel-phiaost, florsocker och vaniljsocker till en krämig smet. Bred ut smeten i formen och ställ cheesecaken i frysen ca 4 timmar. Ta ut cheesecaken ca 15 minuter innan serveringen och garnera den med frukt och bär.




-Mama Skogly ♥

3 kommentarer:

  1. Låter så gott! Cheesecake är jag svag för :)

    SvaraRadera
  2. Mmmm, låter helt och hållet som något som vi MÅSTE göra!

    SvaraRadera
  3. Älskar cheesecake. Låter som en smarrig smaksättning!!

    SvaraRadera