torsdag 23 juni 2011

Frusen fluffig polkagrispaj med chokladkolasås

Här kommer receptet på mitt bidrag till tårtfrossan. Det har jag stulit från Matplatsen, men originalreceptet kommer från boken "Vinterns söta". Supergod var den. Chokladkolasåsen passar även utmärkt till glass.


Pajdeg:
20 småkakor med smak av choklad (jag tog Oreos och skippade kakaon)
2 msk kakao
25 g smält smör

Polkafluff:
5 dl vispgrädde
1 burk marshmallowfluff
några droppar pepparmyntsolja
några droppar röd karamellfärg
1 dl polkagrisar + några till dekorering

Chokladsås:
125 g mörk choklad
75 g smör
½ dl strösocker
½ dl sirap
1 nypa salt
½ dl vatten

Kör kakor, kakao och smör i en matberedare. Tryck ut smulblandningen i en pajform med höga löstagbara kanter. Ställ i frysen.
Vispa grädden och blanda försiktigt med marshmallowfluff (det ska bli lite klumpigt, rör inte ut fluffet helt!) och några droppar pepparmyntsolja efter smak. Lägg ungefär en tredjedel av krämen i en separat skål och ställ åt sidan.
Krossa polkagrisarna i en mortel. Blanda ner den i den större mängden kräm. Ta ut pajformen ur frysen och bred ut krämen i pajskalet.
Ta resterande krämoch blanda i några droppar karamellfärg. Klicka ut den röda krämen över den den vita i formen. Ställ in formen i frysen i minst 5 timmar. Ta fram den i 10-15 minuter innan den ska serveras. Dekorera med polkagrisar och gärna blommor.
Blanda ihop ingredienserna till chokladsåsen i en kastrull. Koka upp och rör tills all choklad smält. Låt småsjuda i ca 10 minuter eller tills såsen blivit tjock och glansig. Servera såsen varm eller kall till pajen.


-Mama Skogly ♥

1 kommentar:

  1. Låter något så makalöst gott, och underbart fin har du fixat till den också!

    Hoppas du får en riktigt trevlig midsommarhelg,
    Mårtenssons.

    SvaraRadera