onsdag 22 juni 2011

Gnoccisallad med citron och parmesan

Dagens lunch blev det här. Gott och snabblagat. Receptet kommer från recept.nu.


4-6 portioner

0.5 dl rödvinsvinäger
3 st schalottenlökar, strimlade
0.75 dl olivolja
1.5 st citron, skalet
2 st vitlöksklyftor, rivna eller pressade
salt och peppar
2 påsar färsk gnocchi á 500 g (potatispasta)
0.5 ask rucolasallad
100 g parmesan, hyvlad

Blanda samman vinäger, schalottenlök, olivolja och citronskal med riven vitlök samt salt och peppar. Koka gnocchin i saltat vatten i ca 3 minuter eller tills potatispastan flyter upp till ytan. Använd en stor kastrull. Har du inte en stor kastrull kan du koka gnocchin i två mindre kastruller. Blanda försiktigt samman vinägretten med den nykokta gnocchin. Täck över och låt stå fram tills servering.
Sväng runt med ruccola och hyvlad parmesan strax innan servering.

-Mama Skogly ♥

3 kommentarer:

  1. det här låter alldeles underbart! gnocchi har jag provat att göra själv någon gång för längesedan, har för mig att det gick ganska smärtfritt.

    hoppas att allt är bra med dig annars! jag har inte kunnat kommentera här på ett tag (så har det för övrigt varit på många bloggar från blogspot?!). hoppas du får en fin midsommarafton!

    SvaraRadera