tisdag 21 juni 2011

Thaikycklinggratäng

Den här bjöd vi svärmor och svärfar på i söndags. Vi bytte ut kycklingen mot fläskkött eftersom maken är allergisk. Men den blir ännu godare med kyckling. Barnen åt även med god aptit. Alfred bad till och med om en till portion. Vill man ha den low carb skippar man riset och bananerna.


Marinad:
soja
vitlök
röd currypasta
kycklingfond
peppar

500 g kycklingfilé
1 purjo
2 pkt bacon
1 röd paprika
2 bananer
200 g philadelphiaost vitlök
100 g philadelphiaost naturell
1 dl hönsbuljong
3 dl grädde
curry
salt
peppar
ost

Skär köttet i bitar och marinera i marinaden ett par timmar. Stek sedan köttet. Fräs bacon, purjo och paprika. I med osten, buljongen och grädden. Samaka av med curry, salt och peppar. I med köttet och låt koka en stund. Häll över lite i en gratängform. Lägg på skivade bananer och på med mer gryta. Toppa med ost och in i ugnen på 225 grader i ca 10 minuter. Servera med ris och en sallad.






-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar