torsdag 7 juli 2011

Chevré- och potatispizza

Den här stod på grillbuffén under midsommar. Jag använder Presidents getost eftersom den saknar kanterna som man måste skära bort.


1 färdig pizzadeg

500 g potatisar, små, fasta
150 g gula lökar
3 st vitlöksklyftor
0,5 dl olivolja
1 tsk timjan
0,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar, nymald
200 g getost

Tvätta potatisen noga. Skala lök och vitlök. Skiva potatisen tunt, dela och skiva löken, skiva och strimla vitlöken. Hetta upp olja i en stekpanna och låt löken mjukna ett par minuter på medelstark värme utan att ta färg. Tillsätt potatis och kryddor och stek ytterligare ca 10 min. Rör om då och då. Passa noga så att potatis och lök inte tar färg. Sänk värmen mot slutet. Låt potatisen svalna. (Det här kan man ha gjort dagen innan.) Sätt ugnen på högsta värme och ställ in en plåt. Rulla ut pizzadegen och lägg på ett bakplåtspapper. Fördela potatisen på botten och smula därefter över getosten i ganska stora bitar. Ta ut den heta plåten och för över pizzan. Grädda mitt i ugnen i 10 minuter.




-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar