måndag 29 augusti 2011

Cream cheese-bollar med ostkrokskross

Från senaste Buffé, ännu ett bidrag till kräftskivan. Jag tykcte att smaken blev lite för tam, så ta gärna i mer chiliflakes än vad recetet anger, eller kicka ner lite sambal... Ostbollar som är rullade i Maria Montazamis favorit, nämligen ostkrokar. Eller säger ni ostbågar?


ca 25 st

200 g cream cheese
8 torkade aprikoser
3 msk sötmandel
1 krm chili flakes
1,5 dl ostkrokar
salt

Lägg osten i skål. Finhacka aprikoser och mandel. Blanda ner det i osten tillsammans med chili flakes och salt. Rulla till små bollar ungefär lika stora som en liten körsbärstomat. Krossa ostkrokarna till finfina smulor. (Jag la dem i en fryspåse och mosade med kavel.) Rulla ostbollarna i krosset. Låt stå i kylen ett tag innan servering.

-Mama Skogly ♥

1 kommentar:

  1. Näe... Sa precis till min man att jag var sugen på ost! Ett par såna här hade suttit finfint just nu. Bokmärker receptet!

    SvaraRadera