söndag 28 augusti 2011

Matfesten 2011 del 2 och räkbakelser

Det blev ännu en sväng till Matfesten igår. Den här gången blev det en Pite-wrap med strimlat nötkött, sallad och hickorysås. Den var ganska god men kunde ha kryddats lite mer. Synd att det är färre som erbjuder smakportioner. Man vill ju gärna testa från fler ställen istället för att bli mätt av det första man äter.

Cicci och jag firade våra födelsedagar med en smarrig frukost i fredags. Det blev räkbakelser, te och till efterrätt chokladpudding. Vi såg även rysaren "Insidious". Det blev några skrik rakt ut faktiskt...






Räkbakelser:

4 stycken

Smeten;
0,5 ask Philadelphiaost-Gräslök
2 dl creme fraiche
2 msk majonnäs
3 msk kaviar
dill
gräslök
rödlök (finhackad)
peppar
citronsaft
0,5 burk röd stenbitsrom
räkor (finhackade)

8 skivor franska
krossade ostkrokar (ostbågar)
räkor
citronskivor
dill
rom
cocktailtomater
sallad

Blanda ihop allt till smeten. Tag ut rundlar ur franskorna med ett glas. Lägg smet mellan franskorna samt på kanterna. Rulla kanterna i ostbågarna. Lägg smet ovanpå och strössla över ostkrokskross. åt stå några timmar och safta till sig. Garnera med räkor, rom, citronskiva, dill och tomat. Servera på ett salladsblad eller lite blandsallad.

-Mama Skogly ♥

1 kommentar:

  1. Hej. Vi läste ditt svar hos oss ang. blogger och bildutrymmet. Vi har faktiskt inte sett det innan så vi är så tacksamma att du uppmärksammade oss på hur man kollar hur mycket man använt.
    Vi har en hel del kvar av vårt utrymme, men det beror kanske på att vi alltid minskat ner storleken på bilderna vi lägger in.
    Tänkte tipsa dej om Picnik.com (om du inte redan har använt det) som vi använder oss av. Det är helt gratis att använda det och enkelt att redigera bilderna där. Vi brukar minska ner bilderna till ca 400 kB (ca 70% minskning) innan vi sätter in dom i inläggen. Då tar de inte så stor plats.
    Adressen är : http://www.picnik.com/app#/home/welcome

    Ha en fin vecka,
    Anki o Håkan

    SvaraRadera