lördag 24 september 2011

Ädelostgratäng

Det här receptet kommer egentligen från Tasteline och är en paj. Jag tog bort pajskalet eftersom jag vill slippa kolhydraterna. Ni som gillar kolisar kan lägga fyllningen i ett pajskal helt enkelt. Det var min kollega Hanna som hade med sig en sån här till kräftskivan med jobbet, och den var så god så jag var tvungen att göra en egen.


1 st röd paprika (jag tog en halv röd, en halv gul)
1 bit Kvibille Ädel
3 st ägg
2 dl crème fraiche, (34 % blir krämigt o gott)
1 dl grädde
1 nypa(or) salt och peppar

Sätt ugnen på 225 grader. Finhacka paprikan och fördela i botten av ugnsform. Smula sedan i osten. Vispa äggen med creme fraiche, grädde, peppar och lite salt. Grädda ca 30-40 minuter tills den får fin färg. Servera med en god sallad.






-Mama Skogly ♥

1 kommentar: