tisdag 13 september 2011

Lammkotletter med champinjonsås

Fick tag i några finfina lammkotletter som blev helt perfekt stekta. Svampsåsen till var jättegod, kanske inte som lamm-rosmarin-jättegod, men ändå jättegod. Såsen måste passa till vad tusan som helst. Kyckling, torsk, ja vad du vill.

Jag blir hemma, sjukskriven ett par dagar nu för jag torrhostar så FÖRSKRÄCKLIGT! Ska prova någon liten kur ska vi se om det hjälper. Nu har Operation Var Tyst inletts...


2 port

1-2 lammkotletter/pers
salt och peppar
vitlök

Svampsåsen:
1 stor shalottenlök
4-5 stora champinjoner
smör
1 skvätt vitt vin
en knivsudd sambal
1 dl grädde
2 msk philadelphiaost (jag tog gräslökssmak)
0,25 grönsaksbuljongtärning
en skvätt soja

Sätt ugnen på 175 grader. Bryn kotletterna på båda sidor tills den fått färg. Krydda med salt, peppar och vitlök. Lägg i ugnsfast form och in i ugnen i ca 10 minuter.

I med lite mer smör i samma stekpanna och fräs löken och svampen en stund. I med lite vitt vin. I med grädde, sambal, soja, osten, buljongtärningen och låt puttra tills den tagit ihop. Servera.




-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar