torsdag 1 september 2011

Rosmarinkex med parmesanost.

Helgen spenderas i Valliden hos min svärmor och svärfar. Vi, läs min man och svärfar, håller på att bygga husvagnsförvaring åt oss. Har i veckan inhandlat ett gåband, så det har blivit till att stiga upp extra tidigt på morgonen, hälla i sig en kopp kaffe och sen upp på bandet och promenixa i en halvtimme. Maximal förbränning och hoppas på fina resultat. Snart är recepten från kräftskivan slut och då dyker det upp en massa härliga low carb-recept. Stay tuned!

Det här receptet kommer från Leila och det är Kikki som bakat det. Väldigt goda kex. Kikki föreslår att man är försiktigt med saltet när rullarna ska rullas, de blev väldigt salta nämligen. Njuts sen med chèvre och fikonmarmelad. Receptet på marmeladen finns här:

http://smaskelismaskens.blogspot.com/2010/11/fikon-cashewmarmelad.html


4 dl vetemjöl
150 g smör
100 g parmesanost
0.5 dl mjölk
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
1 krm bikarbonat
2 msk rosmarin, torkad

Riv parmesanosten. Blanda sedan alla ingredienser förutom havssaltet och hälften av rosmarinen i en bunke. Arbeta i maskin 6 minuter på låg hastighet, eller knåda tills degen är fast. Dela upp degen i två lika stora stycken. Forma degarna till två rullar. Rulla degen i havssalt och rosmarin. Sätt på ugnen på 200 grader. Lägg degarna i plastfolie och lägg dem i kylen i 10 minuter. Ta ut och skiva kakorna i 0,5cm tjocka skivor. Lägg skivorna på en plåt och grädda dem i ca 10-15 minuter.
-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar