Det här receptet kommer från Leila och det är Kikki som bakat det. Väldigt goda kex. Kikki föreslår att man är försiktigt med saltet när rullarna ska rullas, de blev väldigt salta nämligen. Njuts sen med chèvre och fikonmarmelad. Receptet på marmeladen finns här:
http://smaskelismaskens.blogspot.com/2010/11/fikon-cashewmarmelad.html

4 dl vetemjöl
150 g smör
100 g parmesanost
0.5 dl mjölk
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
1 krm bikarbonat
2 msk rosmarin, torkad
Riv parmesanosten. Blanda sedan alla ingredienser förutom havssaltet och hälften av rosmarinen i en bunke. Arbeta i maskin 6 minuter på låg hastighet, eller knåda tills degen är fast. Dela upp degen i två lika stora stycken. Forma degarna till två rullar. Rulla degen i havssalt och rosmarin. Sätt på ugnen på 200 grader. Lägg degarna i plastfolie och lägg dem i kylen i 10 minuter. Ta ut och skiva kakorna i 0,5cm tjocka skivor. Lägg skivorna på en plåt och grädda dem i ca 10-15 minuter.

-Mama Skogly ♥
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar